Lees hier de inspirerende verhalen van onze renners
Wielerploeg Palestra

Baukje Dorhout

Wat maakt het wielrennen bij Hurdfyts Akademie zo leuk? Het is niet zo moeilijk te omschrijven het is in één woord te vatten, ENTHOUSIASME! Ik merk het enthousiasme het hele jaar door.

Het begint bij het presenteren van het nieuwe programma. Elk jaar worden er clinics naar andere cols aangeboden. De trainingen voor deze clinics beginnen in februari. Ik heb zin in de start van het nieuwe seizoen. Ik vind het fijn om samen te trainen met een actieve groep wielrenners en motiverende trainers. Iedereen traint op zijn eigen niveau, fanatiek op een gezonde manier en het plezier staat bovenaan.

De trainingen zijn gericht op het vergroten van je conditie en je kracht, dit is wel nodig om die grote col te kunnen beklimmen! Door het enthousiasme van de groep en de trainer merk ik dat ik mijn grenzen steeds durf te verleggen.

Naast deze training doe ik het grootste deel van het jaar wekelijks mee aan de indoor wielrentraining of spinningles. De combinatie van binnen en buiten training ervaar ik als heel positief. Het hoogtepunt van het jaar is de clinic zelf natuurlijk. Een weekje lang genieten van het wielrennen in Frankrijk in goed gezelschap met mooi weer en een relaxed hotel. Daar word je toch enthousiast van!

Wielerploeg Palestra

Jan Krijnen

Mijn ervaring bij Hurdfyts Akademie is gebaseerd op 3 seizoenen en bevalt mijn zeer goed om verschillende redenen. Er worden doelen gesteld waarvoor je kunt trainen. Mijn doelen zijn conditie en lichaamsgewicht. Voor het wielrennen zijn er ook doelen zoals de verschillende classics naar Frankrijk bijvoorbeeld, een mooie ervaring voor mij was 2019 naar de Alpe d’Huez. Ik heb de trainingen hiervoor gedurende de winter onder begeleiding gevolgd op de spinning bike. Deze indoor trainingen worden door de trainer gecouched by color, voordeel is dat je dan met alle deelnemers traint en toch individueel kunt instellen op jou eigen niveau en zo zwaar als je maar wil, ik ga graag kapot en alles mag zeer doen, nou….die mogelijkheid is er. Na de training is er gelegenheid elkaars ervaringen uit te wisselen onder het genot van koffie of thee wat ik als gezellig ervaar. Ook trek ik op met mijn trainingsmaat wat voor wederzijdse motivatie zorgt. Gedurende de winter heb ik ook deelgenomen aan trainingen buiten, voor de liefhebbers is het ook mogelijk om de trainingen op de mountainbike te volgen bijvoorbeeld, dit ervaar ik als een prettige afwisseling lekker op de diverse MTB routes zoals Appelscha, Lauwertsoog en Gieten bijvoorbeeld. Rond februari als de dagen wat langer worden gaan we weer buiten op de racefiets. Deze trainingen zijn afwisselend van aard en intensief. Ieder kan op zijn haar niveau mee doen. Naast de wielrentrainingen worden voor de liefhebbers, als de mogelijkheid er is, rondes gefietst als; de Teckelenburg, Pieter Weenink classic of limburg mooiste e.t.c. Deze momenten ervaar ik als leuke afwisseling en gezellige momenten met de teams erop uit. 

De Covid 19 heeft wat roet in het eten gegooid waardoor het teamgevoel enigszins werd beïnvloed. Gelukkig hebben we via de app en de mail ervaringen kunnen delen en opdrachten van de Palestra wielerploegtrainers Bart, Tjeerd en Schelte gekregen om zelfstandig (of in de toegestane aantal deelnemers per groepje) de trainingen te volbrengen. Wat ik waardeer is dat ondanks de corona toch iedere keer creatieve oplossingen worden bedacht om de wielerploegleden in beweging te houden.

Behalve het fietsen worden ook andere mogelijkheden geboden om te trainen. Zelf vindt ik het ook belangrijk de rest van mijn lichaam in goede conditie te houden. Ik heb goede ervaringen met CrossBox en Milon. Voordeel is dat ik dit in eigen tijd kan indelen via de app. Als zelfstandige ondernemer heb ik wel de luxe dat ik mijn eigen agenda kan inplannen. Ik vindt het leuk om het maximale uit mijzelf te halen en dat kan met Palestra wielrenploeg. Via de email krijg je als je dat wil ook herinneringen voor geplande trainingen en kan je als je dat wil ook je gemiddelde moves en fysieke activiteiten bijhouden. 

Ik heb uit het verleden geen positieve ervaringen met sportscholen omdat ik me niet kon motiveren ernaar toe te gaan. Bij de Hurdfyts Akedemie voel ik een soort betrokkenheid en voel ik iedere keer de drive me te melden voor de training. Als je wil kun je ook begeleiding vragen voor een gezonde leefstijl. Ik heb bijvoorbeeld in de drie jaar 8 kilo lichaamsgewicht ingeleverd en zit op een veilige BMI van 24,6. Ik zeg maar zo, waar een wil is, is een manier van gezond met jezelf omgaan als individu of met een team

Hanita van der Schaaf

Drie jaar geleden ontdekte ik per toeval dat er bij Palestra in groepsverband met wielrenners wordt getraind. En daar ben ik nu nog steeds blij om! 

Al sinds mijn 16e ben ik besmet met het wielrenvirus. Ik reed vooral tochten in Nederland en soms net over de grens, vooral in het voorjaar en zomer, meestal met een groep wielrenners. In de winter deed aan spinning en fitness. 

Maar door een verhuizing, een nieuwe baan en opgroeiende kinderen werd sporten een sluitpost. Mijn conditie ging achteruit en ik kwam aan. Dat voelde niet goed. Het was tijd voor actie, om het tij te keren. 

Via social media zag ik een oproep van Palestra om 10 kg af te vallen in 10 weken. Dat leek me een goed idee. Ik begon met Body Support, begeleid door een medewerker van Palestra. Tijdens het intakegesprek hoorde ik dat er een wielrenploeg was bij Palestra. Zo kwam ik in contact met Bart. 

Ik haakte aan bij de wielrentrainingen en volgde uiteindelijk 15 weken lang het bodysupport programma. Ik viel 15 kilo af, slonk 18 cm in buikomvang en voelde me letterlijk veel beter in mijn vel. Ik volgde trouw alle trainingen en toen er iemand uitviel in de wielrenclinic naar Col du Tourmalet werd ik door de trainers gevraagd of ik mee wilde. En dat gaf het wielrennen ineens een hele nieuwe dimensie. Ik had nog nooit een berg beklommen, het gaf een geweldig gevoel toen dat lukte! Een boost voor je zelfvertrouwen. 

Sindsdien ben ik enthousiast lid van de wielerploeg van Palestra. Het trainen in groepsverband, een fanatieke trainer en een doel waarvoor je traint (het beklimmen van een berg) is voor mij dé stimulans om het hele jaar te sporten en gezond te blijven.

Wielerploeg Palestra

Jaap Kracht

Ik had een racefiets gekocht. Met grootse bedoelingen. Maar… daar kwam nooit iets van. Tot ik bij toeval in contact kwam met wielerclub Palestra. Zo’n 20 kilo te zwaar begon ik aan een doel. Ik zou over een paar maanden een Pyreneeënreus in Frankrijk beklimmen. 

Bij Palestra vond ik de begeleiding en motivatie die ik nodig had. Maar ik vond ook een team. Van beginners tot ervaren mannen en vrouwen, iedereen hielp elkaar. Samen stonden we uiteindelijk op de top van de Tourmalet met zijn prachtige uitzicht. Maar de weg ernaar toe was net zo mooi!

Een van de hobbels onderweg was mijn gewicht. Ik moest kilo’s kwijt en dat is moeilijk. Voor mij was sportvasten de oplossing. Hierbij werd ik dagelijks gecoacht. Maar ook na het vasten kreeg ik begeleiding. Het leidde tot een gezond gewicht. Maar wat belangrijker is: het leidde naar een veel beter eetpatroon.

De organisatie rond de clinics is top. Dat begint al in de winter. Daarin zit een mooie opbouw van kracht en conditie. In het voorjaar zijn er de buitentrainingen, waarin je met afwisselende trainingen steeds beter wordt. En handiger met de fiets. Het team sleept je door de moeilijke momenten.

Reis en verblijf rond de fietsclinics worden helemaal geregeld. De fietsers hoeven alleen te fietsen. Wat is het fijn als je in de verte al een van de begeleiders ziet staan voor een verse bidon en een aanmoediging!  

Inmiddels fiets ik alweer 3 jaar mee. Afwisselende trainingen binnen en buiten zorgen voor motivatie. De trainers zijn altijd bereikbaar voor info over voeding, training en fietstechniek. En dat geeft een flinke duw in de rug als je wind tegen hebt. 

Wielerploeg Palestra

Rienk Postma

Samen met mijn vriendin fietsen wij samen bij Wielerploeg Palestra. We zijn in 2019 begonnen met het wielrennen bij Wielerploeg Palestra. Ik had al jaren een racefiets maar kon niet de motivatie vinden om veel en gestructureerd te trainen. Door de indoor wielrentrainingen van Bart werd ik erg gemotiveerd. Uiteindelijk hebben we samen beloten ons in te schrijven voor de clinic naar Alpe d’Huez. Tijdens de buitentrainingentrainingen voor de clinic werd ik middels intensieve en leuke oefeningen uitgedaagd om alles te geven en me te blijven verbeteren. En het werkte. Naast de trainingen zijn er ook diverse trainingen wat verder weg, Posbank en VAM berg, en toertochten waardoor er een gezellige sfeer ontstaat. Je traint met z’n allen voor een doel, dat werkt zo goed!

Pieter van den Berg

Wielrennen is leuk, wielrennen in een ploeg is leuker, wielrennen in en ploeg met een gezamenlijk doel en een trainer is nog veel leuker. Bovendien motiveert het enorm om op momenten te gaan fietsen, wanneer je normaal denkt ik ga morgen wel. Is het echt heel slecht weer, dan heeft Palestra als sportschool het voordeel dat je de training in het uiterste geval ook binnen kan doen. De trainingen gaan er serieus aan toe, je wordt verwacht bij iedere training aanwezig te zijn. Daartegenover staat dat er na afloop er ook serieus gelachen wordt.

Helaas kunnen we tijdens de corona crisis niet als groep trainen, gelukkig krijgen we van de trainers van Palestra schema’s opgestuurd zodat we tocht bezig kunnen blijven.
Dit helpt enorm mee om gemotiveerd te blijven fietsen.

Menu