Onze trainers

Bart

Ik ben in mijn jeugd besmet geraakt met het wielrenvirus. Mijn vader won bij AVRO’s Sportpanorama op televisie een racefiets en ik mocht daar toen ik groot genoeg was mijn rondjes op maken. Tijdens die rondjes identificeerde ik me altijd met mijn grote helden uit de Tour de France. Ik smikkelde van de radioverslagen van Theo Koomen. Wat een feest was dat!

Uiteindelijk heb ik gekozen om in mij sportieve leven te gaan voetballen eigenlijk omdat dat ‘normaal’ was. Ik kom uit een voetbalfamilie en dus was dit logisch. Fietsen was geen optie.
Daarna ben ik nog een jaar of 6 werkzaam geweest als volleybaltrainer.
 Ongeveer 15 jaar geleden heb ik de racefiets weer afgestoft, of beter gezegd een andere en betere gekocht. Het zat er nog in! Dat gevoel! Die verslaving om op de “stalen” ros te klimmen.

Bij Palestra kreeg ik de kans om het wielrennen op te zetten en dit heb ik samen met Klaas Renkema mogen doen. Een fantastische doe- en leerfase waarin mijn passie alleen maar toegenomen is. Inmiddels ben ik gediplomeerd wielertrainer bij de KNWU en organiseer ik al 9 jaar wielrenclinics naar Frankrijk voor iedere wielrenner. Beginner en gevorderd. Trainen met een doel! Dat is mijn motto. Het lukt bijna niemand om zonder doelstelling echt hard te trainen. Er moet een stip op de horizon! “Daar wil ik naartoe”. Ik help je daarbij. Velen zijn jou voorgegaan. Ze dachten dat ze dat niet zouden kunnen en uiteindelijk stonden ze juichend boven op de top.
Als jij jezelf een doel durft te stellen dan sta ik klaar om je te begeleiden.

Tjeerd

Ik ben Tjeerd Boomsma en eigenlijk pas na mijn 40ste met sporten begonnen. In het begin vooral met skeeleren en schaatsen en later ook met fitness en fietsen. Inmiddels heb ik dit wat uitgebreid met lopen en zwemmen om ook bij Triatlons wat beter uit de voeten te kunnen. 
Vanaf 2018 ben ik aangesloten bij de wielerteams van Palestra en heb in 2019 de opleiding tot wielertrainer 2 bij de KNWU gevolgd om ook weg en ATB trainingen te kunnen geven. 
Wat ik vooral leuk vind aan het geven van training is dat je werkt met een groep enthousiaste sporters die gaande weg beter worden en met meer zelfvertrouwen op de fiets gaan zitten, onafhankelijk van het niveau. Verder ben ik in het dagelijks leven werkzaam in de techniek bij een firma die zich bezig houdt met het ontwikkelen en produceren van verpakkingsmachines. Ook de techniek van race en ATB fietsen heeft mijn interesse en hou me dan ook regelmatig bezig met het bouwen en repareren van deze fietsen.
Tot ziens bij de trainingen en activiteiten.

Klaas

Ik ben nu circa 40 jaar wielrentrainer en heb inmiddels mijn sporen verdiend in deze sport met het zelf rijden van wedstrijden, zowel in het veld als op de weg, als het trainen van deze twee disciplines .In al die jaren, die letterlijk en figuurlijk voorbij zijn gevlogen, heb ik veel renners en rensters in diverse categorieën voorbij zien komen en mogen trainen en de kneepjes van het wedstrijdfietsen mogen bijbrengen. Van Jeugd tot elite- heren en dames van districten en soms uit een landelijke selectie. Daarnaast nog vaak stagiaires van sportopleidingen begeleiden die zich wilden specialiseren in de wieler- of schaatssport.

Maar op een gegeven moment kwam de tijd dat ik niet meer, bijna dagelijks, hiermee bezig wilde zijn maar het toch niet kon laten er helemaal mee te stoppen. Dat betekende dat ik mijn ervaring mooi kon gebruiken om mij meer bezig te houden met wielrenners die op een goed niveau willen fietsen en trainen, zonder wedstrijden te rijden.

Ik bekijk nu van jaar tot jaar of ik nog een trainerschap wil of kan vervullen en ik vind het fijn dat ik het komende seizoen weer een team van Palestra, dat de clinic ‘Les 3 cols’ in Frankrijk gaat doen, ga trainen. Dit doe ik omdat ik fijne ervaringen heb met Bart en ik de organisatie en facilitaire ondersteuning daar perfect vind! Ik kijk er naar uit om in februari weer aan de slag te gaan.

Schelte

Mijn naam is Schelte Keizer 66 jaar en gepensioneerd zwemonderwijzer. In mijn fanatieke sportleven ben ik vanuit het zwemmen en waterpolo door gegaan naar de triatlon. Ook in die tijd heb ik een cursus gevolgd voor waterpolo-trainer. Wielrennen is altijd een grote hobby van mij geweest en toen Palestra startte met de wielerploeg ben ik hier direct lid van geworden. Ik vind het fijn om met een leuke groep mensen op de fiets te klauteren.
Doordat de groep wielrenners steeds groter werd en er meer trainers nodig waren heeft Bart, Tjeerd en mij benaderd om de opleiding wielertrainer te doen. Zo kan ik toch mijn lesgeef-verleden weer gebruiken om andere mensen beter te maken. 
Mijn doel als trainer is om op een motiverende manier het uiterste uit de mensen te halen welke aan de clinic deelnemen .

Onze sponsoren

Menu