Ons verhaal

In het najaar van 2014 ontstond  het idee  om een wielerploeg op te richten. Vanuit de passie voor het wielrennen werd door Bart Roemers een plan gesmeed om liefhebbers van de stalen ros een trainingsprogramma te bieden met als uiteindelijke doel het beklimmen van een col in Frankrijk. Er ontstond een ploeg van zo’n 11 renners die ieder weekend door weer en wind ploeterden. Dit allemaal onder de bezielende leiding van Klaas Renkema, zelf oud wedstrijdrenner en trainer, die zich voor dit nobele doel beschikbaar had gesteld.

Het was wel even wennen voor de mannen en vrouwen. Heel anders dan je rondje temporijden op zondagochtend! Er moest plotseling heel hard getraind worden en wind en regen waren plotseling geen reden om op de bank te blijven hangen.

Het resultaat mocht er echter zijn; de geboorte van een heuse wielerploeg die alle facetten van het wielrennen voorgeschoteld kreeg en door goed te trainen in juni 2015 glansrijk de top van de Col du Grand Ballon in de Vogezen wist te behalen. Dit smaakte naar meer .

Sindsdien groeide het aantal liefhebbers en daarmee ook de activiteiten die we bieden.  Inmiddels zijn we met zo’n 70  mannen en vrouwen en bieden we ieder jaar een uitgebreid programma met voor ieder wat wils.

Wil jij ook beter worden en in een gezellige groep  uitdagingen aangaan?
Welkom bij de Hurdfytsakademie!!

Onze sponsoren

Menu